Caféhouder Baard krijgt voorlopig gelijk van rechter

De exploitant van het café in Baard, Cobus Prins, blijft voorlopig de huurder. Dat is de voorlopige uitspraak van d rechtbank in een kort geding. Aggie Brouwer, de vrouw van Prins, zei vorig jaar de huur van het café in Baard op. Haar man was de huurder, dus het is maar de vraag of de opzegging wel geldig is volgens de wet. Stichting Dorpshuis Baard, die het café verhuurt, heeft vanaf 1 mei al een nieuwe huurder gevonden. Maar de rechter vindt dat de opzegging niet volgens de regels ging.

Eind vorig jaar was er veel stress bij de familie Prins. Zakelijk was het een slechte rijd vanwege het coronavirus en daarnaast was Cobus ziek. Er waren gesprekken tussen de stichting en de exploitanten om een nieuwe huurder te zoeken die het café kon runnen. Die partij werd gevonden en zou vanaf 1 mei beginnen.

Cobus en Aggie hebben naar eigen zeggen 50.000 euro geïnvesteerd in het café en de nieuwe eigenaren moeten volgens hen wel flink betalen om zaken over te nemen.

“De wet is helder,” zegt de rechter, alleen de huurder kan ook echt de huur opzeggen. De partijen zitten dus nog aan elkaar vast en krijgen twee weken de tijd om een oplossing te vinden. Of dat lukt, is de vraag.

Verslaggever Dieuwke Kroese over het kort geding:

Bron: Omrop Frysân 7 april 2021

Delen:
Instagram