Bericht vanuit de doarpskeamer Nij Baarderadiel.

Afgelopen zaterdag 25 september op Nationale burendag is de doarpskeamer Nij Baarderadiel dan officieel geopend. Een verslag van deze happening komt in het volgende nummer.

De officiële opening heeft enige tijd op zich laten wachten. Dit heeft natuurlijk alles te maken met alle Coronabeperkingen. Inmiddels wordt de meerwaarde van de doarpskeamer langzaam meer duidelijk. In september heeft Dbieb een start gemaakt met een training DIGID. Voor veel jongeren is DIGID een onderdeel van hun dagelijks leven. De ouderen onder ons moeten al die nieuwerwetse ontwikkelingen maar volgen en er wordt van uit gegaan dat we dat ook allemaal zo maar even onder de knie hebben. De werkelijkheid is iets weerbarstiger. Vandaar deze training. Zo kunnen er in de toekomst meer trainingen worden georganiseerd en het ligt in de bedoeling om dit in samenwerking met de andere dorpen ook daar plaats te laten vinden en niet uitsluitend in de Wjukken.

Amaryllis is vanaf het begin in januari op dinsdagmiddag en vrijdagmorgen aanwezig in de Wjukken. Langzaamaan begint ook de toeloop hier naar toe meer vorm te krijgen. Inmiddels heeft deze organisatie een bus aangeschaft waarmee ze een tour door Nij Baarderadiel gaan maken. In de flyer staan de data en tijden waarop de bus de dorpen zal aandoen. Iedereen heeft inmiddels het interview met de nieuwe wijkagent kunnen lezen. Ook Nadine zal regelmatig de dorpen bezoeken om op de hoogte te blijven van alle wederwaardigheden. Zo komen er langzaam allerlei activiteiten op gang die allemaal zijn bedoeld om de verbinding en eenheid binnen de dorpen te ondersteunen en waar nodig te versterken. Het zou mooi zijn wanneer de doarpskeamer ook de verbinding tussen de dorpen gaat versterken.

Wat staat er nog op het programma? Van oktober tot en met april 2022 starten we in de Doarpskeamer met een ‘Nifelmoarn’. Iedere laatste vrijdag van de maand van 9:30 tot 12:00 uur kun je met je eigen handwerk aanschuiven bij de ‘Nifelmoarn’. De plannen zijn om iedere maand op dit tijdstip ook een workshop aan te bieden. Dit zal steeds weer iets anders zijn bijvoorbeeld schilderen/keramiek/vilten/kaarten maken of een bepaalde handwerktechniek. Aan deelname workshop zijn kosten verbonden, afhankelijk van het soort workshop.  Wil je er meer over weten? je kunt bellen of mailen met Doete Anema. doeteanema@hotmail.com / 058-2501603/06-38945737. Houdt zeker de website en de faceboekpagina in de gaten! Ook is het de bedoeling dat we starten met een dorpen pubquiz. Ieder dorp stelt een pubquizteam samen om daarna gezamenlijk te strijden om het pubquizkampioenschap Nij Baarderadiel. Voor precieze data en andere informatie kan iedereen de facebookpagina van de doarpskeamer volgen (@Doarpskeamernijbaarderadiel).

Oh ja (ps); wanneer er mensen zijn die denken: “leuk, ik zou ook wel een dagdeel als vrijwilliger in de Wjukken willen staan.” Schroom niet en meld je aan. Even een mailtje naar bestuur@wjukken.nl en Karin roostert je in!


Wietske van der Zee, opbouwwerker, stelt zich voor.

Instagram